Як відомо, українські школи зачинено на карантин, і швидше за все, освітня система почне працювати повноцінно лише у вересні 2020 року. Діти в останні дні травня зайняті так званою "Всеукраїнською школою онлайн", однак це не заважає батькам зазирнути до паперових підручників і перевірити інформацію.

Так, в одному з підручників небайдужа мама одного з учнів була схвильована важливими питаннями стосовно предмету "Основи сім'ї". Про це стало відомо завдяки публікації Олени Бондаренко в мережі Facebook.

Публікація Олени Бондаренко, Facebook
Публікація Олени Бондаренко, Facebook

"Підручник "Основи сім'ї" підняв кілька дуже неприємних питань у МОН: - чому в школах викладаються предмети з релігійної складової всупереч законодавству? - чому отримують грифи для використання в школі підручники з неякісного контенту? - чому весь цей неякісний, але схвалений мотлох нав'язується дітям за батьківські гроші? І нарешті, чому одні батьки повинні сперечатися з іншими і доводити, що закони порушувати не можна, чому це саме треба доводити ще й МОН?", - пише Олена Бондаренко.

Ілюстрація з підручника "Основи сім'ї", скріншот: dt.ua
Ілюстрація з підручника "Основи сім'ї", скріншот: dt.ua

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Скандальний курс "Основи сім'ї" призупинили в листопаді 2019 року, щоб провести антидискримінаційну експертизу, тому що занадто багато було нарікань на антинауковий і християнський компонент. І коли автор підручника заявив про повернення цього курсу в школи, стало цікаво, а де ж висновки і зауваження антидискримінаційної комісії? Півроку ми чули, що вона проводиться, все обробляється і вивчається, як раптом напередодні травневих свят - новина. Після того, як батьки висловили величезне обурення, Міністерство освіти орга про свій Інститут модернізації і змісту освіти оприлюднити всі матеріали цієї експертизи і аргументи автора у відповідь на них. Друга проблема - в примусі вивчати той чи інший шкільний курс без права вибору. Незважаючи на нові закони і реформи, ця традиція досі процвітає в школах . І все тому, що батьки не знають своїх прав." - писала Олена Парфьонова, активіст "Батьки SOS".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Ви вже - справжні супергерої", - найкраща вчителька України підтримала учнів на карантині зворушливим листом.

Як повідомляв Знай.uа батьки втрачають роботу, діти не ходять до школи — Італія поділилася болючим досвідом карантину, урок для України.

Знай.uа писав, в Дніпрі неадекватний підліток відкрив вогонь по живих мішенях - "Іди сюди...".