Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що після 22 травня карантин в Україні через коронавірусну інфекцію можуть продовжити. Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1".

Шмигаль зазначив, що зараз важко щось прогнозувати, адже Україна знаходиться на піку захворюваності коронавірусом.

"Офіційно карантин до 22 травня, але це не кінцева дата. Ми будемо продовжувати", – сказав політик.

Денис Шмигаль пояснив, що на даний момент уряд відпрацьовує механізм того, коли і як будуть вводити кожен з п'яти етапів виходу з карантину.

Шмигаль, фото з вільних джерел
Шмигаль, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Зараз ми йдемо рівно останні сім-вісім днів. У нас не збільшується кількість хворих відсотково. Ми навіть трохи падаємо за кількістю відносини захворюваних до тим, хто вже хворіє. Ми все ще не мали жодного дня, коли б кількість тих, хто одужав, перевищила або дорівнює хворим. Це дуже важливий переломний етап, коли ми будемо розуміти, що пройшли пік", – пояснив Шмигаль.

Раніше повідомлялося, що з 11 травня в Україні відбулося пом'якшення карантиназокрема, свою роботу відновив малий бізнес. Отже, президент Союзу фахівців України в індустрії краси Олександра Толубко розповіла, як салони краси і перукарні готуються виходити з карантину.

За її словами, ймовірно, не всі підприємства зуміють вижити після карантину і якийсь відсоток з них закриється.

"Можливо, близько 10-15%. Але завдяки тому, що ми почнемо працювати з 11 травня, відсоток закритих підприємств не буде великим. Якби обмежувальні заходи продовжилися б для нас ще на якийсь час, то і кількість закритих підприємств було б набагато більше", – каже експерт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шмигаль пообіцяв розігріти економіку України підвищенням пенсій, коли чекати виплат.

Як повідомляв Знай. ua, Кличко дозволить киянам гуляти в парках, стригтися і купувати одяг.

Також Знай. ua писав, що Шмигаль терміново звернувся до українців.