Через 2 роки після того, як підприємство олігарха Ігоря Коломойського поставило на поріг екологічної катастрофи всю державу, компанія не тільки не отримала штрафів та кримінальних справ за свої дії, а й заробила сотні мільйонів гривень та укріпила свою монополію на стратегічну речовину, якою очищують питну воду.

Про це йдеться в сюжеті Валерії Іванової для телепрограми "Наші гроші з Денисом Бігусом". Зазначається, що у 2018-ому році хімічне підприємство "Дніпроазот" з орбіти олігарха Ігоря Коломойського, оголосило про зупинку виробництва рідкого хлору, який використовується усіма водоканалами для очищування питної води.

Ігор Коломойський, скріншот: YouTube
Ігор Коломойський, скріншот: YouTube

Варто зауважити, що "Дніпроазот" є єдиним в Україні його виробником. Відповідно, через це країна опинилася на порозі екологічної катастрофи, адже без знезараження води її просто неможливо вживати. У той час проблема вирішувалася на рівні уряду та Ради національної безпеки.

В результаті період зупинки виробництва рідкого хлору тоді вдалося "закрити" завдяки в тому числі і Аульській хлорпереливній станції. Це єдине в країні підприємство, яке займається транспортуванням реагенту і має необхідне обладнання для його переливання. Коли "Дніпроазот" зупинив виробництво рідкого хлору, його зуміли імпортувати і завдяки станції тимчасово забезпечувати водоканали.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Підприємство, скріншот: YouTube
Підприємство, скріншот: YouTube

Повідомляється, що "Дніпроазот" все-таки відновив виробництво рідкого хлору, однак вже з новими, суттєво вищими цінами на реагент — ціни на рідкий хлор з менше ніж 7 тисяч гривень піднялися до 36 тисяч гривень за тонну, а то й більше.

В результаті українці переплатили підприємству олігарха сотні мільйонів гривень. Наголошується, що за майже 2 роки з часу зупинки "Дніпроазоту" і підвищення цін Антимонопольний комітет так і не спромігся винести рішення щодо зловживання монополіста.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЗСУ змусили противника припинити обстріли — окупанти поплатились безпілотником і двома вантажівками. Противник застосував заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", від Павлополя до Авдіївки — армія Путіна запустила проти ЗСУ гранатомети і піхоту, звіт ООС. 11 травня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню

Також "Знай.ua" писав, окупанти на Донбасі застосували проти ЗСУ безпілотник і поплатились вантажівкою, звіт ООС. Прес штаб ООС опублікував зведення станом на 07:00 08 травня 2020 року.