В Україні кілька категорій людей можуть здати тест методом ПЛР на коронавірус безкоштовно.

Серед них ті, хто має симптоми коронавіруса або контактував з хворим на covid-19.

Безкоштовну можливість зробити тест на коронавірус мають також медики, які працюють з пацієнтами, які хворі на covid-19.

Також тест можуть зробити працівники Нацполиции і Нацгвардії, а також хворі на пневмонію незалежно від симптомів та перебігу хвороби.

З'явилася информация, що до початку другої хвилі коронавіруса громадяни України повинні пройти масову вакцинацію від грипу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Про це заявив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів.

Віктор Ляшко заявив, що масова вакцинація зможе вберегти населення від спалаху відразу двох інфекційних хвороб: грипу та коронавіруса.

"До другої хвилі ми готуємося за таким принципом. Ми хочемо виключити поєднання двох схожих інфекційних захворювань, які передаються однаковими шляхами і одночасно можуть призвести до значної спалаху інфекційних хвороб, заповнити наші інфекційні відділення та викликати велику кількість пневмоній. Це грипоподібні захворювання та коронавірус. Для того, щоб виключити такі спалахи восени нам треба готуватися до масової вакцинації проти грипу в цьому році", - заявив Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус повертається — у Китаї почалася друга хвиля cоvid-19.

Як повідомляв Знай. ua, Моз анонсував масову вакцинацію.

Також Знай. ua писав, що в Україні за добу 375 нових хворих коронавірусом, 17 померли.