Українським водіям, які отримали постанову про порушення правил дорожнього руху, можуть спростити процедуру оскарження в суді. Відповідний законопроект вже зареєстрували, повідомляє "Урядовий кур'єр". Наголошується, що деякі депутати Верховної Ради були не згодні з введенням в Україні судового збору для оскарження в суді штрафів за порушення ПДР. Вони зареєстрували в Раді законопроект №3424 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов по справах про адмінпорушення".

Нагадаємо, 18 березня 2020 року Велика палата Верховного суду суттєво змінила правову позицію і зробила висновок, що в разі оскарження постанов поліції необхідно сплатити 420 гривень судового збору, хоча раніше цієї оплати не було. Так, народні обранці вважають, що рішення про сплату судового збору порушує інші нормативно-правові акти і створює перешкоди для життєдіяльності громадян. У парламенті обіцяють, що найближчим часом це неправомірне рішення буде скасовано законним способом.

Дезінфекція автомобілів, фото - Getty Images
Дезінфекція автомобілів, фото - Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, шкільну програму поповнить новий предмет, чим навантажать учнів додатково.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українців попередили про нові ПДР і штрафи.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні набули чинності штрафи для пішоходів.