Українцям розповіли, що потрібно пройти вакцинацію від грипу до другої хвилі коронавіруса. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Ляшко відзначає, що масова вакцинація може допомогти вберегти відразу від двох спалахів інфекційних хвороб – грипу та китайського вірусу. Дані хвороби мають багато спільного і передаються схожими шляхами.

Грип і вірус можуть призвести до спалаху інфекційних хвороб, викликати велику кількість пневмоній і заповнити інфекційні відділення.

В цьому році, в липні в Моз будуть готуватися до масової вакцинації проти грипу. Відзначається, що вакцина проти грипу щорічно змінює штам вірусу, який входить в склад. Тому зараз вакцини ще немає. Прогнозується, що вона з'явиться в липні, серпні, вересні.

фото Getty Images
Вакцинація, щеплення \\ фото Getty Images

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"До другої хвилі ми готуємося за таким принципом. Ми хочемо виключити поєднання двох схожих інфекційних захворювань, які передаються однаковими шляхами і одночасно можуть призвести до значної спалаху інфекційних хвороб, заповнити наші інфекційні відділення та викликати велику кількість пневмоній. Це грипоподібні захворювання та коронавірус. Для того, щоб виключити такі спалахи восени нам треба готуватися до масової вакцинації проти грипу в цьому році", - заявив Ляшко.

Він зазначив, що вакцинацію від грипу очікують вже в липні.

"Вже починати готуватися, розраховувати потреби, закуповувати вакцину і вакцинуватися, як тільки вона з'явиться на ринку України та інших європейських країн. Оскільки вакцина проти грипу щорічно змінює штам вірусу, який входить до складу вакцин. Тому зараз в даний конкретний період часу ми ще не можемо вакцинуватися, тому що вакцини немає. Розраховуємо на липень, серпень, вересень. Як тільки з'явиться вакцина, потрібно масово прищеплюватися проти грипу", - додав заступник міністра.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тестування на covid-19, хто може безкоштовно перевірити наявність хвороби.

Як повідомляв Знай. ua, у країнах з цією вакциною у коронавіруса практично немає шансів - деталі дослідження.

Також Знай. ua писав, що Моз анонсував масову вакцинацію.