Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що через карантин, який позбавив деяких українців роботи, найближчим часом уряд планує створити близько 500 тисяч робочих місць у соціальній, комунальній та бюджетній сферах.

Про таке він розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

"500 тисяч робочих місць...які ми хочемо створити, вони дуже прості і, водночас, вони дадуть можливість людині місяць-два-три протриматись в умовах існуючих обмежень. Тобто це проста робота, на яку людина зможе прийти влаштуватись, і на наступний день вже виходити працювати", - розповів прем'єр-міністр.

Шмигаль, фото: Facebook
Шмигаль, фото: Facebook

Зокрема, робочі місця, за словами Шмигаля, з середніми зарплатами в 6-8 тисяч гривень будуть створені в наступних галузях:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще
  • Дорожнє будівництво - 154 тис.
  • Сфера благоустрою - 150 тис.
  • Сільське господарство - 82 тис.
  • ДСНС - 12 тис.
  • Лісове господарство - 2,5 тис.

Варто зауважити, що з моменту карантину, спричиненого коронавірусом, статус безробітного в Україні отримали понад 197 тис. осіб, а всього офіційно нараховується понад 486 тис.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у два рази більше, ніж в Європі — Ахметова звинуватили у завищенні ціни на електроенергію для українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям виплатять додаткові лікарняні, хто отримає гроші.

Також "Знай.ua" писав, позиція міністра Криклія щодо відкриття метро вилізла йому боком - "Радянський вахтер".