Прихильники Сербської Православної Церкви, які були незгодні з прийнятим парламентом Чорногорії закону про віросповідання, відновили свої протестні виступи. Про це повідомляє "Балканський оглядач".

Приводом для чергового загострення стало затримання єпископа і кількох священиків СПЦ, які провели масові заходи в умовах карантинних обмежень. Основний причиное протистояння залишається та, що й була - контраверсійний закон.

Десятки постраждалих поліцейських і велику кількість затриманих протестувальників – результат зіткнень учасників акцій протесту з правоохоронцями в ніч на 14 травня в Нікшичі і Плевли.

Приводом послужив арешт єпископа Іоанникія і кількох священиків СПЦ. Представників Церкви затримали за організацію масових заходів у День Святого Василя Острозського на тлі чинного заборони на громадські збори в умовах епідемії коронавірус.

В протестній акції взяли участь близько 400 осіб. Вони блокували дороги і пікетували Центр безпеки Нікшича, куди привезли затриманих священиків. Вони закидали поліцейських камінням і кричали "Не віддамо святинь", "Відпустіть єпископа".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У відповідь на таку поведінку демонстрантів поліція застосувала сльозогінний газ і світло-шумові гранати. 22 поліцейських отримали поранення, десятки учасників акції затримали.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, столітня козацька церква повстала з руїн стараннями звичайного українця.

Як повідомляв Знай. ua, 40 церковників з арматурою і кийками хотіли захопити храм УПЦ, є поранені.

Також Знай. ua писав, що від Зеленського вимагають забрати Києво-Печерську лавру у Москви, петиція вже зібрала необхідні підписи.