Народний депутат України Віталій Безгін розповів про те, як чиновники вирішили обійти закон ВРУ на обмеження зарплат чиновників на період каратіна. Відповідну публікацію він розмістив на Facebook.

"Трохи в шоці з новини, що члени ЦВК в обхід закону, яким ВРУ обмежила зарплати чиновників на період карантину стелею в 47230 грн, повиписували собі премії та відпускні у 200-300 тисяч. Паралельний світ! І це вони просять розширити повноваження ЦВК у змінах до виборчого кодексу..... Дуже чекаємо їх на засіданні комітету!", - написав він.

Так, уряду заплановано скоротити гослужащим зарплати до кінця року. Його нормами планують обмежити рівень оплати праці у бюджетній сфері, про що свідчать відразу кілька норм законопроекту.

Обмеження пошириться на депутатів України, суддів, членів Вищої ради правосуддя, членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, прокурорів, працівників, службових та посадових осіб НБУ, а також інших службових і посадових осіб, працівників, оплату праці яких регулюють спеціальні закони.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Однак, по всій видимості, народні депутати знайшли, як обійти обмеження по зарплаті.

Раніше повідомлялося, що блогер Михайло Шнайдер звернувся до своїх читачів з підозрами з приводу нового голови Одеської податкової. Як відомо, новим керуючим став Дмитро Кучеров.

"Друзі, знайомтеся це новий начальник Одеської податкової Дмитро Кучеров. Дмитро Сергійович досвідчений податківець і як водиться... мільйонер. У нього шикарний будинок під Києвом, величезний земельну ділянку, новенький автомобіль BMW і більше... 3 мільйонів гривень готівкою. А найцікавіше полягає в тому, що він все своє свідоме життя пропрацював на державній службі і жодного дня не займався бізнесом. А тепер, увага, питання. Як ви думаєте, чи можливо на одну зарплату держслужбовця, нажити такі значні блага? Особисто я вважаю, що ні. А тепер, хотілося б почути і вашу думку, друзі.", - пише Михайло Шнайдер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям підвищать зарплати вдвічі з 1 липня, хто опинився в числі щасливчиків.

Як повідомляв Знай. ua, новий голова Одеської податкової може похвалитися мільйонної готівкою і новенькою BMW.

Також Знай. ua писав, що заступник Криклія "обігнав" його по зарплаті в 7 разів, скільки нарахували помічнику міністра.