Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба відреагував на ситуацію щодо 46 малюків, народжених методом сурогатного материнства, які знаходяться в одному зі столичних готелів, та заявив, що це недопустимо в Україні та серйозно порушує права дітей.

Про таке він написав на власній сторінці в Facebook.

"Комерціалізація і дозвіл отримувати таку "послугу" в Україні сприяє безконтрольному продажу українських дітей за кордон. Ситуація з немовлятами в готелі, яка набула розголосу – ще раз показує безправність дітей, народжених сурогатними матерями. Народження дитини далеко від матері є неприроднім. У такий спосіб Україна просто стає міжнародним онлайн-магазином з немовлятами. І реальну кількість таких дітей, яких "постачає" Україна таким чином, ми не знаємо

Сурогатне материнство, фото: golos.ua
Сурогатне материнство, фото: golos.ua

Кожна дитина має право на сім’ю. І в цьому контексті опускається поняття "матері", яка народила дитину, але не є її генетичною матір’ю. Діти, які сьогодні знаходяться в готелі фактично мають біологічних матерів, які знаходяться в Україні. Але за умови організації процесу сурогатного материнства вони наразі залишилися без батьків. Як генетичних, так і біологічних", - написав він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Окрім цього, Кулеба наголосив, що він категорично проти сурогатного материнства в Україн:

"Сурогатне материнство – це експлуатація жінок з метою отримання доходу приватним бізнесом і задоволення потреб дорослих. Але воно є таким, що порушує права дитини. Я категорично проти комерційного сурогатного материнства, це об’єктивізація дитини і позиціювання її як товару".

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що молода мама померла через тяжкі пологи, тіло немовляти зникло - моторошна історія приголомшила Україну

Як повідомляв портал Знай.ua, Популярні міфи про вагітність, у які давно пора перестати вірити.

Також Знай.ua писав, Як завагітніти, якщо не виходить.