На Донбасі на протипіхотній міні російського виробництва підірвалася жінка. Наразі 35-річну потерпілу екстрено госпіталізовано до лікарні та ампутовано стопу лівої ноги.

Відповідна інформація з'явилася на офіційній Facebook-сторінці операції Об'єднаних сил.

"Військовослужбовці під час спостереження за позиціями противника поблизу окупованого Докучаївська помітили жінку з явними ознаками поранення в ногу, яка намагалася повзком наблизитись до опорного пункту. Українські воїни евакуювали жінку до безпечного місця, де медичний персонал підрозділу надав потерпілій невідкладну допомогу. Наразі стан пацієнтки стабілізовано, її життю нічого не загрожує", - йдеться в повідомленні.

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

За словами військових, жінка підірвалася на протипіхотній міні ПМН-2, яка наразі є забороненою Оттавською конвенцією.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Використання цих боєприпасів заборонено Оттавською конвенцією, приєднавшись до якої Україна знищила всі протипіхотні міни "ПМН-2" та "ПОМ-2" під міжнародним наглядом. Водночас Російська Федерація відмовилася підписати цей документ та продовжує забезпечувати свої збройні формування такими мінами для використання їх у бойових діях на сході України", - йдеться в повідомленні.

Скріншот допису

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях, вражаючі кадри з полігону.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вкусив ФСБшника і майже рік сидів у полоні — легендарний український пес повернувся на вірну службу додому.

Також "Знай.ua" писав, в хід на Донбасі йшли гранатомети і кулемети, але українські військові вистояли і дали відсіч, звіт ООС.