Україна планує відновити авіасполучення з Єгиптом, Туреччиною, а також Грузією вже цього літа.

Прес-секретар Мінінфраструктури Оксана Герасимова повідомила в коментарі "РБК-Україна", що в цих країнах іноземних туристів готуються приймати з 1 липня.

За її словами, під час процесу встановлення регулярного повітряного сполучення з країнами ЄС буде грати роль і фактор конкуренції з боку великих європейських авіакомпаній, які отримали серйозну підтримку від держави.

"Ми не хочемо, щоб вийшло так: весь пасажиропотік забере собі іноземна авіакомпанія, а наші компанії в підсумку за рік припинять своє існування", - зазначила Герасимова.

туризм, фото Pxhere
туризм, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, в червні Єгипет може відкрити доступ іноземцям, а рівень заповнення дозволять підняти до 50%. Однак туристів позбавлять багатьох розваг, зокрема дискотек і "шведського столу".

Обмеження передбачені і в Туреччині, де туристичний сезон для планують запустити в кінці червня. Закритими залишаться фітнес- і спа-центри, готелі зможуть заповнитися лише на 60%, при них буде створено карантинні зони для заражених коронавірусом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, туризм в Україні до 2020 – відбудеться прорив після завершення карантину.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо країни, які відкриють свої кордони для відпочиваючих вже скоро.

Також портал Знай.uа писав, Європа змінить правила авіаперельотів після ослаблення карантину, як потрапити за кордон.