Зборівський районний суд Тернопільської області захистив права на персонаж ХаХаскі і стягнув зі зловмисниці 125 тис грн. Про це повідомляє сайт "Судовий репортер" з посиланням на реєстр судових рішень.

ХаХаскі – це саркастичні інтернет-комікси про життя та пригоди собаки на прізвисько Карл і його друзів, створений у 2018 році. Комікс поширювався через соцмережі виключно під однойменною російськомовним псевдонімом автора.

У листопаді 2019 року компанія-правовласник на образ ХаХаскі "ОМГ ЕДЖЕНСІ" виявила, що в Instagram з'явилася сторінка, яка використовує авторські роботи проекту.

мем ХаХаскі
мем ХаХаскі

Користуючись популярністю ХаХаскі, від сторінки в соцмережі отримували дохід: Stories – 500 грн, пост на добу – 1000 грн, постійний пост – 1400 грн, постійний пост + Stories – 1700 грн. Представник компанії купив рекламну публікацію і заявив, що авторські права порушені. Мирним шляхом врегулювати ситуацію не вдалося.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Жінка стверджувала, що розміщувала картинки для особистих цілей, що допускається законом про авторське право. При цьому з самого початку їх використання вона нібито відзначала основний аккаунт авторів проекту і залишала посилання на нього.

мем ХаХаскі
мем ХаХаскі

Суд вивчив скріншоти, відеофіксацію монітора під час листування і факт розміщення робіт проекту і рекламної публікації. У підсумку, суд постановив, що жінка порушила авторські права і повинна виплатити 125 тис грн, а також передати компанії Instagram-сторінку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кличко нарвався на хвилю протестів за свої пости на Фейсбуці: "Пацан сказав – пацан передумав!".

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'яни викинули на узбіччя 50 буханок хліба, і дієта тут ні до чого.

Також портал Знай.uа писав, що під Києвом дві вандалки можуть сісти за сосиски.