Стало відомо, що онлайн-зустріч Контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі ледь не зірвалася через позицію київської сторони. Про це повідомив повпред Росії Борис Гризлов, передає Інтерфакс.

"Сьогоднішня відеоконференція Контактної групи опинилася на межі зриву через позицію київської сторони. В порушення Комплексу заходів по виконанню Мінських угод, представники Києва намагалися відмовитися від прямого діалогу з представниками Донецька та Луганська. Такими діями київська влада грубо порушує резолюцію Ради Безпеки ООН одноголосно схвалив Комплекс заходів", - заявив він.

Також загострилася обстановка на засіданнях підгруп через новий склад представників України, ряд яких "продемонстрували відкрите небажання взаємодіяти з представниками Донбасу".

"Додам, що протягом останнього часу представники Києва активно намагаються "видавлювати" представників ДНР і ЛНР з робочих груп і Контактної групи", - сказав Гризлов.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

До того ж, він зазначив, що на противагу численним обіцянкам світу, сили, що отримали всю повноту влади на території України, "обманюють надії більшості українських громадян" і встають на "небезпечний шлях своїх попередників".

"Партія, яка називає себе "слугою народу", ризикує перетворитися на партію "слуг війни". Це - серйозний виклик і загроза для Мінського процесу", - стверджує Гризлов.

Представник РФ сподівається, що Київ утримається від спроб реалізації силових сценаріїв.

"Необхідно твердо слідувати по шляху мирного врегулювання конфлікту в Донбасі у відповідності з Комплексом заходів щодо виконання Мінських угод", - зазначив він.

За словами Гризлова, російська делегація запропонувала внести в Протокол Контактної групи зобов'язання України протягом тижня подати проект про інтеграцію "формули Штайнмайера" в закон про особливості місцевого самоврядування на Донбасі, від чого українська делегація відмовилася.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в "ЛНР" презентували "історичну" книгу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські військові вдосконалюють навички поводження з артилерійськими системами.

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі жінка підірвалася на міні російських окупантів.