Як відомо, український уряд ухвалив рішення поетапно пом'якшувати карантин. А президент України Володимир Зеленський вже почав говорити про другий етап, який повинен початися з 22 травня, тим самим загострив питання про запуск пасажирського транспорту в Україні. Питання про те, коли можна буде поїхати на поїзді з Києва до Карпат або з Харкова автобусом в Одесу, хвилює зараз кожного третього українця.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Укрзалізниця, скріншот: YouTube
Укрзалізниця, скріншот: YouTube

Коли українцям можна буде поїхати в регіони?

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 13 травня заявив, що відновити повноцінну роботу міжміського транспорту в Україні можна буде лише на третьому етапі ослаблення карантину (коли його введуть в Україні - поки невідомо). У той же час прем'єр нагадав про ризики поспішного запуску навіть приміських перевезень.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Плани українського уряду щодо пасажирських перевезень, скріншот: Мініфраструктури
Плани українського уряду щодо пасажирських перевезень, скріншот: Мініфраструктури

"Метро та міжміські перевезення сприяють надзвичайно швидкому і широкому поширенню цієї хвороби і епідемії в цілому, роблять неможливою локалізацію засобами адаптивного карантину. Тому не на другому, а лише на третьому етапі, ми зможемо дозволити собі вводити відновлення роботи приміського транспорту, міжміського транспорту, далі - метро", - зазначив Шмигаль, виступаючи в стінах парламенту.

Плани "Укрзалізниці" з пасажирських перевезень, скріншот: сайт "Укрзалізниці"
Плани "Укрзалізниці" з пасажирських перевезень, скріншот: сайт "Укрзалізниці"

У свою чергу міністр інфраструктури України Владислав Криклій 12 травня заявив, що відомство пропонуватиме уряду поступово відновлювати роботу транспорту вже з другого етапу ослаблення карантину (звичайно, з певними обмеженнями). А вже 14 травня міністр представив трьохетапний план запуску транспорту. У ньому поки немає чітких дат кожного з етапів, тому що вони потребують погоджень з Міністерством охорони здоров'я.

У свою чергу головний санлікар України Віктор Ляшко заявив, що відновлення авіаперевезень можливо тільки після того, як в Україні почне працювати громадський транспорт. Також важливо зазначити, що для повноцінного відновлення міжнародних перевезень свій дозвіл на них повинні дати та інші країни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко пропонує провести аудит корупційних оборудок в "Укрзалізниці".

Як повідомляв Знай.uа при реформуванні "Укрзалізниці" ключове завдання - подолати корупцію - експерт.

Знай.uа писав, новий голова Одеської податкової може похвалитися мільйонною готівкою і новенькою BMW - "Ваша думка, друзі".