Команда біоінженерів з Гарварда і Массачусетського технологічного інституту розробляє маску для обличчя, яка світиться при контакті з коронавірусів.

Джерело: видання Daily News.

Ці ж дослідники у 2014 році розробили аналогічну маску з датчиками, які могла виявляти вірус Ебола, а у 2016 році переробили її для вірусу Зіка.

Спеціальна маска для обличчя випромінює флуоресцентний сигнал, коли людина з коронавірусом дихає, кашляє або чхає.

Команда також грає з дизайном маски, обговорюючи, чи варто вбудовувати датчики всередину або розробляти модуль, який можна прикріпити до будь-якої масці.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Електрична маска, фото з вільних джерел
Електрична маска, фото з вільних джерел

Лікарі потенційно можуть використовувати обладнання для негайної діагностики пацієнтів без забору зразків.

На жаль, вчені знаходяться на дуже ранньому етапі дослідження, так що надходження виробу в маси відбудеться ще не скоро. Невдовзі планується протестувати маски у реальних умовах.

Нещодавно вчені Манчестерського інституту технологій створили унікальний шарф, здатний замінити медичні маски. Дивно, але щільність шарфа дозволяє блокувати частинки пилу та віруси.

Характеризуючи свій винахід, вчені стверджують, що новий шарф - краще медичної маски. Приміром, вони більш щільно прилягають до обличчя і носа, а також шарф можна довше ніж використовувати хірургічну

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 1200 гривень за пачку! У Києві цинічно наживаються на коронавірусній істерії, і це ще не межа.

Як повідомляв портал Знай.ua, Популярний маркет вирішив заробити на коронавірусі, - киян шокували маски по 1200 гривень.

Також Знай.ua писав, що Львів одягнули у гігантську маску від коронавірусу, - "одна на всіх".