Що таке овочі, і що таке фрукти? Ми звикли, що все солодке – це фрукти: яблука, груші, абрикоси, персики, вишні. Однак чи знали ви, що квасоля – це фрукт? А разом з нею і помідори, горошок, баклажани, і навіть огірки? “Так які ж це фрукти?” – скажете ви. Але ж саме так і є, згідно офіційный класифікації, все саме так.

Овочі, фото Pxhere
Овочі, фото Pxhere

У чому ж різниця між овочами і фруктами?
Відповідь насправді дуже проста, і полягає в способі розмноження. Плоди рослин, які цвітуть і розмножуються насінням, називаються фруктами. Тому помідор – це зовсім не овоч, так само як і кабачок, гарбуз або огірок. Всі вони розмножуються насінням, і знайти ці самі насіння зовсім нескладно – досить розрізати плід, і ви відразу ж побачите.

Фрукти, фото Pxhere
Фрукти, фото Pxhere


Овочами ж називаються плоди рослин, які розмножуються будь-якими іншими способами. Наприклад, до їх числа можна віднести листові – шпинат або салат. До їх категорії належать і коренеплоди (редис, морква) або бульбоплоди (картопля). Овочами також вважаються і стебла – селера або імбир. Крім того, до їх числа відносять і квіткові бруньки (наприклад, цвітну капусту).

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що для читачів підготували рецепт смачного шоколадного торта на сковороді.

Як повідомляв портал "Знай.uа" кулінар Євген Клопотенко розкрив українцям секрет гастрономічного щастя.

"Знай.uа" писав, що дієтолог Олена Кален в рамках марафону схуднення розповіла про користь яблук.