Навесні 2019 року, тоді ще амбітного коміка, Володимира Зеленського називали "віртуальним кандидатом". Таке прізвисько у ЗМІ Зеленський отримав завдяки тому, що замість традиційної виборчої кампанії він вів комунікацію з виборцями через соціальні мережі, перш за все за допомогою "відосіків".

Український мережевий портал imi.org.ua провів дослідження, в якому з'ясував, що відбувалося з рейтингом Володимира Зеленського протягом року.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

За інформацією експертів, за рік президентства Зеленського мало що змінилося, замість системного спілкування з журналістами він і надалі надає перевагу відео. Це і звернення, і фільми, і сюжети про його діяльність. Все, де можна щось обрізати, змонтувати або переписати. Проте ця тактика вже дає збої. Дослідження Інституту масової інформації виявило кілька тенденцій "відосіків" від Зеленського. Головна з них вкрай негативна для президента: він втрачає глядача. І мова йде про сотні тисяч і навіть мільйони.

Перегляди

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Дослідження охоплює відео, які Володимир Зеленський викладав у період 01.01.2019-30.04.2020 на своїх офіційних акаунтах в Facebook і Instagram. Свого Youtube-каналу Зеленський офіційно не має.

За цей період у Facebook Зеленський опублікував 110 відео. Всі вони зібрані на такій діаграмі:

Всі відео в Facebook Зеленського, скріншот: imi.org.ua
Всі відео в Facebook Зеленського, скріншот: imi.org.ua

В середньому у Facebook одне відео від Зеленського дивилися 433 000 користувачів (назвемо цей показник FB0). Середні показники для кожного місяця показано в такій діаграмі:

Середня кількість переглядів відео в Facebook Зеленського, скріншот: imi.org.ua
Середня кількість переглядів відео в Facebook Зеленського, скріншот: imi.org.ua

The End

Падіння переглядів звернень в Instagram Зеленського не так стрімко, як в Facebook. Якщо перші звернення збирали 4-4,1 млн, то останнім в 2,7 рази менше - 1,5 млн. Проте в абсолютних числах це виглядає значно гірше - 2,5 млн осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кошовий з Кварталу 95 ненавмисно видав секрет Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа попередження ізраїльського Зеленського про фатуме коміка в політиці.

Знай.uа писав, Зеленський натякнув меру Черкас на сепаратизм.