Французький підприємець-мільярдер Бернара Арно, генеральний директор, СЕО і співвласник групи компаній з виробництва і торгівлі предметами розкоші LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), визнаний багатієм, який втратив найбільше за період карантину, спричиненого пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

Джерело: рейтинг Bloomberg Billionaires Index.

З початку року статки Арно зменшились більш ніж на 30 мільярдів. Через це європейський бізнесмен, якому вдалося стати найбільшим багатієм світу, змістився аж на четверту сходинку. Тепер його капітал оцінюють у 75,2 мільярда доларів США.

Рейтинг Bloomberg Billionaires Index
Рейтинг Bloomberg Billionaires Index

Причиною такого надзвичайного падіння цін акцій стали карантинні обмеження. Бренди люксової групи LVMH дуже залежать від офлайн-продажів у бутиках, і такі торгові точки були закритими у зв'язку з санітарними вимогами. Також самоізоляція боляче вдарила по обсягу продажів алкогольних напоїв - вечірки були скасовані, а ресторани закриті.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Таким чином король предметів розкоші знову поступився трійці мільярдерів зі сфери IT - власнику Amazon Джефу Безосу, Біллу Гейтсу з його Microsoft і Марку Цукербергу з Facebook.

Тим не менш, LVMH не збирається відмовлятися від своїх амбітних планів щодо розширення своєї мережі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Епідемія коронавірусу дісталася найбагатших людей планети, є перші втрати.

Як повідомляв портал Знай.ua, Живуть, як у Бога за пазухою: названо наймолодших мільярдерів світу у 2019 році.

Також Знай.ua писав, Знайдено мертвим - ″вугільний″ мільярдер наклав на себе руки.