Епідемія COVID-19 застала зненацька не тільки українську медицину. Здавалося б, благополучні в цьому плані Європа і Сполучені Штати зіткнулися з не менш серйозними проблемами. Через проблеми, викликані пандемією, медики вчергове зіткнулися з порушеннями власних прав, тому в кількох країнах були страйки. Особливо відзначилися лікарі в Бельгії. Вони придумали оригінальний спосіб нагадати уряду про своє існування.

Кілька тисяч лікарів зібралися під будівлею уряду в Бельгії, щоб висловити свій протест проти поганих умов праці. Медики влаштували “коридор ганьби” прем'єр-міністру країни Софі Вільмес. Прем'єру довелося пробиратися на роботу через кілометровий коридор з протестувальників лікарів, які вимагають дотримання своїх прав. По мірі того, як автомобіль Софі Вільмес у супроводі кортежу наближався до будівлі, медики, всі як один, оберталися спиною, демонструючи неповагу до обдурив їх уряду.


Причина протесту в Бельгії полягає в тому, що уряд не вважав за потрібне поліпшити робочі умови лікарів у зв'язку з пандемією. Від медиків зажадали працювати понаднормово, але при цьому не стали покращувати їх робочі умови. Фахівці не отримали ні понаднормові, ні підвищення зарплат у зв'язку з переробками.

Нагадаємо, українцям анонсували другий етап виходу з карантину.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua українка розкрила правду, як насправді лікують сovid-19 в лікарнях.

Також Знай.ua писав, що в Україні за добу 422 нових хворих коронавірусом.