Потап, NK, Оля Полякова, Євген Кошовий, Tayanna, Dzidzio і багато інших зірок з екранів телевізорів закликають українців залишатися вдома під час карантину, піклуватися про своє здоров'я та при перших симптомах респіраторних захворювань дзвонити до сімейного лікаря.

В численних роликах артисти і телеведучі своїм прикладом закликають дотримуватися простих правил, які допомагають зменшити ризики інфікування та убезпечити себе, а також подякувати за роботу всім медикам України.

Євген Кошовий, кадр з відео
Євген Кошовий, кадр з відео

Ідея запросити артистів приєднатися до масштабної кампанії МОЗ #StopКоронавірус належить команді Інституту Когнітивного Моделювання, яка віднедавна веде комунікацію Міністерства.

Як розповіла Знай.uа СЕО Інституту Світлана Павелецька, залучити до теми "корони" зірок - це їхнє ноу-хау.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Ми бачили суспільний запит на комунікацію такого формату, - зазначила вона. - На людей зі всіх сторін обрушилися тонни фейкової інформації: коронавірус не страшний курцям, від нього помирають протягом години... І ми вирішили, що треба інформувати людей, доносити реальні факти - так ми зможемо зняти паніку в суспільстві, підтримати українців у дуже непростій ситуації".

Світлана Павелецька, СЕО Інституту Когнітивного Моделювання
Світлана Павелецька, СЕО Інституту Когнітивного Моделювання

За її словами, мало просто говорити, що треба, наприклад, ретельно мити руки.

"Щоб дійсно донести цей, здавалося б, простий меседж про важливість миття рук до українців, треба знайти того, кому вони повірять", - додала Павелецька.

У серії роликів від МОЗ знялися представники української сцени: Потап, Jerry Heil, Michelle Andrade, Павло Зібров, Дмитро Шуров, гурт "Время и Стекло", Оля Полякова.

Команда Інституту (ключові фігури - ексголовний продюсер Нового каналу Дмитро Царенко, Віктор Березенко, Світлана Павелецька) розробила загальну стратегію комунікації з питання інформування українців про COVID-19 і звернулася зі своїми ідеями в Міністерство охорони здоров'я. Так і почалася їхня співпраця.

Наприклад, в роликах можна бачити, як Дмитро Шуров обробляє руки спиртовмісним антисептиком, а Michelle Andrade протирає екран свого мобільного телефону антисептичними вологими серветками. Потап пропонує використовувати безконтактні способи оплати, а Павло Зібров закликає не торкатися руками обличчя.

Але команда Інституту на цьому не зупинилася - було прийнято рішення поетапно розповідати, що в порятунку хворих беруть участь не ефемерні персонажі з телеекранів, а живі люди - так народився проєкт #ПідтримуюЛікарів.

У відео лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя привітав лікаря з днем народження

Проєкт, де зірки дзвонять лікарям, став вірусним. До речі, Надя Дорофєєва теж по відеозв'язку подякувала фельдшеру з Миколаївської області і не стримала сліз. Всього в кампанії #ПідтримуюЛікарів взяли участь понад 30 українських зірок.

"Це чисто людське, тому що тільки завдяки цим людям, медикам, і ми виживаємо. Так що нам просто хотілося донести до людей, що саме лікарям і треба дякувати. І знову, хто може донести це? Той, кому довіряють, той, кого послухають", - підсумувала Павелецька.

Зазначимо, Інститут когнітивного моделювання є сучасним науково-дослідним центром, який працює в 5 напрямках соціальних комунікацій, а саме: соціальні технології, аналітика і соціологічні дослідження, цифрові технології, міжнародна діяльність, і корпоративна соціальна психологія.

Віктор Березенко, співзасновник Інституту когнітивного моделювання
Віктор Березенко, співзасновник Інституту когнітивного моделювання

Раніше повідомлялося, що благодійний фонд Дмитра Комарова #ЧашкаКофе зробив подарунок лікарні.

Також Знай.uа писав, що в Україні з'явився сервіс психологічної підтримки "Розкажи мені".

А доктор Комаровський розповів, як людство може знищити віруси.