Пандемія covid-19 призвела до того, що закрили кордони, обмежила транспортне сполучення між країнами і всередині держав. Викликом для держав стала економічна криза.

Крім інших під ударом опинилися і українські сезонні працівники. В Україну повернулися сотні тисяч заробітчан, які до карантину працювали за кордоном. Затребуваність і бажання виїхати знову для заробітків не єдине, що необхідно.

Зараз спостерігаються юридичні обмеження та логістичні проблеми.

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

Вадим Пристайко, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції веде переговори з країнами, які мають намір залучити українців до сезонних робіт. Він зазначає, що ніяких заборон на виїзд не буде. А чартери для сезонних робітників будуть організовувати постійно.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Також щодо виїзду заробітчан висловився і президент України Володимир Зеленський. Він запевнив, що Україна не буде блокувати виїзд українських заробітчан за кордоном, однак тільки в тому випадку, якщо у них є контракти.

"Ми нікому нічого не блокуємо … Ми пояснили, що, коли у нас йде карантин, його потрібно дотримуватися. Це треба зрозуміти … Ми відпускаємо громадян на ці роботи — за умови, що нам показують копію контракту з людиною як мінімум на три місяці роботи", — сказав глава держави.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зниклий на заробітках в Італії українець "воскрес" і розкрив правду про поневіряння на чужині.

Як повідомляв Знай. ua, заробітчани з Мукачевого оселилися на сміттєзвалищі заради мізерних копійок.

Також Знай. ua писав, що львів'янам дозволили ходити на заробітки в Польщу пішки.