З'явилася інформація, що Пенсійний фонд України вже затвердив нову суму середньої заробітної плати в країні, від якого безпосередньо залежить процедура розрахунку розміру пенсійних виплат.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Розрахунок середньої пенсії в Україні, скріншот: прес-служба ПФУ
Розрахунок середньої пенсії в Україні, скріншот: прес-служба ПФУ

"Затверджено показник середньої заробітної плати за березень 2020 року, яка у відповідності з Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії", - повідомляють в ПФУ.

Згідно з цими даними, показник середньої зарплати, який враховується при обчисленні пенсійних виплат за березень 2020 року, становить 9905 гривень 39 копійок.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Варто нагадати нашим читачам, що в 2020 році в Україні повинні провести три індексації пенсій. Для громадян, які не отримали проіндексовані пенсії у травні, доплати повинні нарахувати пізніше протягом року. А от починаючи з 1 травня 2020 року розмір середньої пенсії в Україні становить 2710 гривень 60 копійок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "слуги народу" зібралися виписати українцям додатковий пенсійний податок - "Розраховувати на виплату не варто".

Як повідомляв Знай.uа 70 копійок за "зайвий" стаж - кому і на скільки збільшать пенсії.

Знай.uа писав, українські пенсіонери до кінця 2020 року отримають надбавку — озвучені суми "бонусів".