Польський уряд нагородив активісту, яка не дала юній дівчині зробити аборт.

Міністерство юстиції Польщі нагородило активістку за життя Зузанну Вєвьорку, яка не дозволила підлітку зробити аборт, повідомивши батькам дівчинки про її плани. У той же час користувачі критикують уряд за таку нагороду, зазначаючи, що активістка порушила приватне життя дівчини і переслідував її в інтернеті. Про це пише видання notesfrompoland.

У п'ятницю, 15 травня, під час прес-конференції, яка транслювалася під назвою "Досить ненавидіти захисників життя", міністерство юстиції вручило Вьєвьорці медаль за "заслуги в галузі правосуддя".

Заступник міністра юстиції Марчін Романовські подякував їй за "гучний крик протесту, коли найлегше було мовчати, за боротьбу за людське життя і дотримання закону, за мужність, рішучість і відсутність байдужості".

Романовські додав, що міністерство завжди підтримує захист людського життя і високо цінує дії всіх активістів, які активно беруть участь в кампанії проти абортів.

Як відомо, закон Польщі про аборти, який є найсуворішим в ЄС, за винятком Мальти, не допускає виборних переривань вагітності. Консервативний уряд висловив підтримку його посиленню.

Зузанна Вєвьорка 25-річний волонтер в неурядовій організації Fundacja Pro-Prawo do Życia, відомої тим, що організовувала демонстрації проти абортів, а також намагалася криміналізувати статеве виховання і водити зв'язувати ЛГБТ-людей з педофілією.

Критики дій Вєвьорки та рішення міністерства юстиції нагородити активістку, стверджують, що саме вона несе відповідальність за переслідування 17-річної дівчинки, яким вона перешкоджала їй зробити аборт.

Переслідування почалося, коли в закритій групі на Facebook для людей, що звертаються за порадою з приводу аборту, дівчина написала, що розглядає можливість переривання небажаної вагітності. Після цього вона почала отримувати повідомлення від Вєвьорки, в тому числі зображення абортованих плодів. Підліток поділилась скриншотами цих повідомлень і поскаржилась на те, що її переслідують.

Після цього Вєвьорка зв'язався з хлопцем і батьками дівчини, які не знали про її вагітність.

"Виявилося, що хлопець навіть не знав, що був батьком. Він і батьки дівчинки виконали завдання і зуміли запобігти вбивству цієї ненародженої дитини, за що я дякую Богові і цій молодій дівчині, яка уникнула величезної помилки, про яку могла б шкодувати все своє життя", - написала Вєвьорка.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

радикальна активістка Зузанна Вєвьорка, фото: fakt.pl
радикальна активістка Зузанна Вєвьорка, фото: fakt.pl

У той же час голова Федерації з планування жінок і сім'ї Христина Качпура засудила вторгнення в особисте життя дівчини. Вона сказала, що активісти руху за життя проникли на багато форумів, пов'язані з абортами, і часто роблять спроби такого втручання.

"Ми вимагаємо припинити залякування та стеження за жінками, які шукають інформацію про аборти на онлайн-форумах. Надання інформації є законним в нашій країні. Але чи дійсно законно так глибоко втручатися в чуже життя?", - зазначила Качпура.

Рішення про присвоєння медалі викликало хвилю критики, фото: kobieta.pl
Рішення про присвоєння медалі викликало хвилю критики, фото: kobieta.pl

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, посилення закону про аборти в Польщі викликало масу обурення

Як повідомляв портал Знай.ua, є 4 причини, чому аборти ні в якому разі не можна забороняти

Також Знай.ua писав, що відчуває плід при аборті