Українські заробітчани через карантин майже у всіх країнах Європи залишились без роботи. Однак зараз багато держав знімають карантинні обмеження і запрошують українських сезонних робітників. З якими проблемами стикаються наші заробітчани, чи можуть вони безперешкодно виїхати за кордон – про це пише "Сьогодні".

За словмами президента Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобійника, головні перешкоди для заробітчан - відсутність транспортного сполучення та закриті візові центри.

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

"Для повноцінного відновлення обсягів трудової міграції необхідно відкрити транспортне сполучення і візові центри. Роботодавці багатьох країн Європи чекають українців до себе на роботу", — сказав Воскобійник.

Експерт каже, що основною країною для роботи українців залишається Польща. Також наші громадяни продовжують їздити в Чехію, Словаччину, Угорщину, країни Балтії, Росію. Більшість заробітчан не проти би працевлаштуватись у Німеччині, але із офіційною роботою там проблематично.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

заробітчани у Польщі, фото Pxhere
заробітчани у Польщі, фото Pxhere

Експерт скептично оцінив заяви про заборону на рівні країни виїжджати на роботу за кордон.

"В реальності у нас в країні немає достатньої кількості нормально оплачуваної роботи, тому люди їдуть в інші країни в пошуках заробітку", — підкреслив Воскобійник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зниклий на заробітках в Італії українець "воскрес" і розкрив правду про поневіряння на чужині.

Як повідомляв Знай. ua, заробітчани з Мукачевого оселилися на сміттєзвалищі заради мізерних копійок.

Також Знай. ua писав, що львів'янам дозволили ходити на заробітки в Польщу пішки.