Порошенко записав термінове звернення після плівок Деркача, назвавши Офіс Зеленського частиною російської спецоперації проти України

Порошенко відреагував на поширені позафракційним депутатом Андрієм Деркачем аудіофайли, в яких буцімто фігурує експрезидент. П’ятий президент України, народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко назвав скандальні аудіофайли нардепа Андрія Деркача фейком і провокацією, за якими стоїть Росія, Кремль та, вочевидь, й Офіс президента Зеленського. Про це йдеться у заяві Петра Порошенка, яку було оприлюднено у середу, 20 травня.

Порошенко, фото: Instagram
Порошенко, фото: Instagram

На Україну насуваються заморозки, що очікує на українців замість комфортних травневих ночей

Весна поступово підходить до кінця, однак погоді це не поясниш. Замість комфортних травневих ночей, Україну чекають чергові заморозки. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій. Тому людям, які вже засадили свої городи, потрібно приготуватися до можливих неприємностей, і вжити всі заходи, щоб вберегти урожай.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Поки Зеленський розповідав про нові мости — у воду впала переправа траси національного значення

В той час поки в рамках пресконференції Зеленський говорить про будівництво доріг і мостів неподалік від Нікополя в Каховське водосховище впала 20 метрова секція переправи. У середу, 20 травня, близько 10 години в селищі Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області обвалилася секція моста. В результаті у воду впала завантажена фура, яка саме проїжджала мостом. Причеп ваговоза полетів униз, а кабіна залишилася висіти на краю мосту. Сам водій дивом не постраждав. Вибратись із кабіни йому допомогли випадкові свідки аварії.

На Дніпропетровщині міст обвалився разом  фурою, фото: 056.ua
На Дніпропетровщині міст обвалився разом фурою, фото: 056.ua

Під час нічних навчань розбився винищувач-невидимка

Американський винищувач F-35A розбився на авіабазі. Авіатроща сталася через кілька днів після падіння ще однієї "невидимки" США - F-22 Raptor. Інцидент стався 19 травня о 21:30 за східним часом на авіабазі Еглін ВВС США у Флориді. Винищувач п'ятого покоління F-35A Lightning II, який входив до складу 58-ї винищувальної ескадрильї, зазнав аварії при посадці під час нічних навчань. Льотчик катапультувався, його доставили в лікарню, де він перебуває в стабільному стані під наглядом лікарів.

Батьки всю ніч розшукували сина - 14-річного підлітка застрелили під час спецоперації поліції

У понеділок, 18 травня, в будинку свого дядька в муніципалітеті Сан-Гонсалу (мікрорегіон Ріо-де-Жанейро) було застрелено 14-річного хлопця Жоао Педро Матуш Пінту. Підлітка вбили під час спецоперації федеральної поліції із затримання торговців наркотиками. Жоао Педро грався зі своїми двоюрідними братами, коли зловмисники ,видерлись на стіну будинку, тікаючи від копів, які їх переслідували. Як повідомили в поліції, підлітка було поранено під час зіткнення з цими злочинцями.

фото:nytimes.
фото:nytimes.