Громадянам України для виїзду за кордон не потрібно отримувати жодних спеціальних дозволів, у тому числі для виїзду з метою працевлаштування.

Про це йдеться у поясненні, яке Міністерство зовнішніх справ надало у відповідь на депутатський запит Олексія Гончаренка.

Відповідний документ Гончаренко оприлюднив на своєму Telegram-каналі.

"Прийшла відповідь від МЗС щодо дозвільних довідок для тих, хто виїжджає з України. Ніяких додаткових довідок не потрібно.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше посольство Великобританії в Україні стверджувало, що офіційний Київ повідомив про заборону для виїзду своїх громадян без окремого дозволу. Спочатку стверджувалося, що необхідно отримувати спеціальні дозволи для виїзду від МЗС", - пояснює нардеп причини свого звернення.

Фото Telegram
Фото Telegram

У документі роз'яснюється, що жодних додаткових обмежень на пересування громадян не висувається, однак регулярне пасажирське сполучення та низка пунктів пропуску закриті.

Пояснення були надані 19 травня.

Пандемія коронавірусної хвороби боляче вдарила по українських заробітчанах, які були вимушені повернутися на батьківщину з втратою робочих місць. У свою чергу сфери, в яких вони були задіяні, також потерпають від браку робочої сили, тому вирішення питань трудової міграції є надзвичайно актуальним.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європа скасовує карантин - названо головні перешкоди для заробітчан.

Як повідомляв портал Знай.ua, Заробітчани з Мукачево оселилися на звалищі заради мізерних копійок - сортували сміття та жили з дітьми у халабудах.

Також Знай.ua писав, що Заробітчанам дали зелене світло на виїзд, але є одна умова.