Президент Володимир Зеленський завірив своїм підписом так званий "антиколомойській" закон про банки, прийняття якого є умовою угоди з МВФ.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.


Законопроект передбачає що власники і колишні власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку тільки в грошовій формі.

При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування. Тобто, колишні власники більше не зможуть повернути примусово відібрані у них фінустанови.

Прийняття даного закону має довгу передісторію.

13 травня Верховна Рада підтримала в цілому "закон про банки" - законопроект №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, до якого було запропоновано 16 000 поправок.

Автори тисячі поправок Дубинський і Поляков подали проекти постанов про скасування голосування за "антиколомойский" законопроект про банки, проте 19 травня Рада відхилила їх, що відкрило шлях до підписання закону президентом.

Колишній співвласник націоналізованого ПриватБанку олігарх Ігор Коломойський заявив, що не причетний до внесення більш ніж 16 тисяч поправок до закону, який унеможливить повернення йому цього банку.

Для скорочення процедури розгляду, Рада змінила свій регламент, що згодом дозволило скоротити кількість правок до 200.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 13 травня Рада ухвалила "антиколомойський закон"

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, "антиколомойський" закон знову вплинув на рішення МВФ – коли Україна отримає транш

Також Знай.ua писав, як гучний "антиколомойський" закон вплине на гроші українців