Екзопланету K2-25b вчені виявили ще в 2015 році, аналізуючи дані з телескопа Kepler. Дослідники визначили її, як “гарячий нептун”. Вона значно більше Землі, її масу оцінюють у 11.8 земної маси. Навколо материнської зірки, вона обертається лише за 3.5 земних дня. K2-25b знаходиться в системі червоного карлика, який характеризується масою 0.26 від сонячної, і радіусом в 0.29 від нашого Сонця.

Виявлення і спостереження за K2-25b дозволило підтвердити одну важливу теорію. Раніше астрономи лише припускали, що екзопланети класу “гарячий юпітер” та “гарячий нептун” насправді утворюються досить далеко від своєї зірки, але потім наближаються до неї. Завдяки K2-25b, ця теорія нарешті знайшла своє підтвердження.

Також вчені розповіли, як саме відбувається цей процес. Спочатку спостерігається збільшення ексцентриситету планети. Потім, за рахунок приливної дисипації, планети починають поступово зближуватися з зірками. Однак через деякий час планета вийде на постійну кругову орбіту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що умільці перетворили Honda Civic в гіперкар від Bugatti. Звичайно, під капотом не топовій двигун за тисяч доларів, але віддалено авто все ж нагадує унікальний люксовий спорткар.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.иа презентацію iPhone 12 перенесли через коронавіруса. Звичайно ж, вся проблема в пандемії, так як збірка від неї постраждав найбільше. До того ж, комплектуючі теж відчувають затримки, що вплине на кількість доступних iPhone 12 в перший час після презентації.

Також Знай.иа повідомляв, смартфон Google Pixel 4a показали вже в коробці. Повідомляється, що смартфон вже збирають, і девайси готові відправитися до своїм власникам, так що чекати залишилося недовго. Нагадаємо, що раніше інсайдери прогнозували презентацію гаджета до кінця травня 2020 року.