Головна проблема українців у тому, що вони не хочуть бути господарями у своїй власній хаті, самі вирішувати свої проблеми, натомість постійно просять допомоги зовні.

Таку думку висловив Надзвичайний і Повноважний Посол України, перший заступник міністра закордонних справ України у1998-2001 та 2003-2004 роках Олександр Чалий в ефірі програми ″Право на владу″.

Дипломат, посилаючись на власну конфіденційну інформацію та дані з відкритих джерел, стверджує, що саме США тиснули на Україну, вимагаючи не застосовувати силу від початку анексії Криму. І українська влада, боячись ″не вгодити″ американцям по-суті віддала Крим Росії.

Олександр Чалий в ефірі програми ″Право на владу″
Олександр Чалий в ефірі програми ″Право на владу″

Саме цей страх ″не вгодити″ привів і до сьогоднішньої ситуації зі скандалом навколо так званих ″плівок Деркача″. Вічно бути в ситуації прохача — це принизливо, вважає Олександр Чалий.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

″Не бійтеся бути токсичними. Я мав зустрічі разом з президентами України в Ізраїлі. Ізраїльський міністр оборони чи ізраїльський міністр закордонних справ, чи прем'єр, і нам це було дивно, коли ми казали″ Сполучені Штати будуть не задоволені, якщо ви це зробите″, - а вони нам відповідали: а при чім тут Сполучені Штати? Ми країна Ізраїль і це наш національний інтерес, і ми робимо та, як ми робимо. Нам не траба боятись токсичності. І правий президент Грузії (Саакашвілі — ред.) коли каже: проблема не в Байдені чи в Трампі, проблема в тому, як ми до цього самі ставимося. Якщо ми просимо допомогу і стоїмо на колінах, то нам по-перше, її менше дадуть. А по-друге, це принизливо″, - підкреслив дипломат.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Байдена відреагували на публікацію "плівок Порошенка

Як повідомляв портал Знай.ua, Теліженко заявив, що Білий дім був шокований історією Порошенка і Байдена

Також Знай.ua писав, Порошенко записав термінове звернення після плівок Деркача