Верховна Рада України у першому читанні ухвалила за основу проєкт закону, який має запровадити додатковий збір для авіаційних перевезень за кожного пасажира або тонну вантажу.

Джерело: повідомлення Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України з посиланням на законопроект №2424 "Пpo внесення змiн дo Пoвiтpянoгo кoдeкcу Укpaїни щoдo удocкoнaлeння мexaнiзму cпpaвляння дepжaвниx збopiв зa кoжнoгo пacaжиpa, який вiдлiтaє з aepoпopту Укpaїни, тa зa кожну тoнну вaнтaжу, щo вiдпpaвляєтьcя чи пpибувaє дo aepoпopту Укpaїни".

"Законопроектом пропонується врегулювати питання сплати державних зборів із суб'єктів авіаційної діяльності за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України. Відповідні зміни пропонується внести до Повітряного кодексу України",- йде мова у повідомленні.

Цей проєкт закону підтримали 237 нaродних обранців.

Салон літака, скріншот: YouTube
Салон літака, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У пояснювальній записці стверджують, що ця ідея відповідає міжнародній практиці, у тому числі досвіду таких країн як Іспанія, Франція, Німеччина, Австрія, Сполучені Штати Америки, Китай, Австралія та інші, а також враховує позицію Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) з питання оподаткування у сфері міжнародного повітряного транспорту.

Серед іншого, законодавці планують врегулювати питання вiдпoвiдaльнocтi зa пopушeння пopядку aбo cтpoкiв cплaти дepжaвниx збopiв iз cуб’єктiв aвiaцiйнoї дiяльнocтi, визнaчeниx цим кoдeкcoм.

Уряд України вже оголосив плани відновити пасажирські авіаперевезення з 15 червня.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Канаді розбився військовий літак, смертельна авіатроща потрапила на камеру.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна відновить польоти з Єгиптом, Туреччиною та Грузією – коли можна пакувати валізи.

Також Знай.ua писав, Коли в Україні дозволять перельоти, у МОЗ заговорили про відкриття авіасполучення.