За виявленими фактами декларування міністром інфраструктури Владиславом Криклием недостовірної інформації журналісти і правозахисники проекту "Стоп корупції" направили звернення до НАПК, Національне антикорупційне бюро та в Національну поліцію України.

Журналісти проекту "Стоп Корупції" 21 травня заявили, що викрили схему, за якою міністр інфраструктури України Владислав Криклій багато років приховує свої доходи і майно. Автори розслідування стверджують, що чиновник перебуває в цивільному шлюбі з Тетяною Декало і на неї Криклій реєструє елітне житло і дорогі автомобілі.

Офіційно Владислав Криклій вказує в декларації, що не одружений, в Facebook пише, що перебуває у шлюбі, а сама Тетяна Декало підтвердила журналістам, що перебуває у стосунках з ним вже 10 років. Подаючи 12 різних декларацій на державних посадах, Криклій не вказував дружину, і в соціальних мережах пара веде себе, немов вони незнайомі один з одним.

Журналісти проекту з'ясували, що вони живуть в одній квартирі вартістю близько $355 тис., ведуть спільне господарство і разом подорожують. Декало їздить на Mercedes GLС вартістю близько $100 тис., стверджують автори. В "Стоп Корупції" відзначили, що автопарк Декало ставав все дорожчим паралельно з кар'єрним зростанням Владислава Криклія.

Сам міністр інфраструктури за 2019 рік задекларував дві квартири. Однією з них – на 100 м2 – користується безоплатно, офіційно їздить на Smart, але цього автомобіля журналісти так і не побачили.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомила керівник юридичного відділу ГО "Стоп корупції" Роксолана Арийончик, за виявленими фактами декларування Криклием недостовірної інформації журналісти і правозахисники вже направили звернення до НАПК, Національне антикорупційне бюро та в Національну поліцію України.