Президент України Володимир Зеленський відповів на на електронну петицію щодо того, аби припинити використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою Московського патріархату шляхом розірвання договору оренди та передати храм у використання ПЦУ.

Офіційна відповідь з'явилася на сайті інтернет-представництва Президента України.

Варто зауважити, що нещодавно була створена електронна петиція з проханням припинити використання Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) шляхом розірвання договору оренди та передати Лавру у використання ПЦУ. І вже майже через місяць набрала необхідні 25 тис. голосів для її розгляду.

Наразі ж український лідер відповів на дану петицію та заявив, що немає до цього жодного відношення, адже, відповідно до закону, об'єктами державної власності управляє Кабінет Міністрів України.

Почаївська лавра, скріншот: YouTube
Почаївська лавра, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Згідно з п. 1 ст. 5 закону України "Про управління об'єктами державної власності", Кабінет міністрів України є суб'єктом управління, який визначає об'єкти управління державної власності, стосовно яких виконує функції з управління, а також об'єкти управління державної власності, повноваження з управління якими передаються іншим суб'єктам управління.

Повноваження Кабінету Міністрів України у сфері економіки по здійсненню відповідно до закону управління об'єктами державної власності, в тому числі корпоративними правами, делегування в установленому законом порядку окремих повноважень щодо управління зазначеними об'єктами міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, визначені законом України "Про Кабінет міністрів України" (абзац 4 пункту 1 частини 1 ст. 20)", - зазначив Зеленський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті священник "накрив" шахрайку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці не на жарт розлютилися через похід священників посеред міста.

Також Знай.uа" писав, що священник з Тернополя згодував паски парафіян свиням.