Пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 стала справжнім викликом для людства. Станом на 23 травня небезпечна інфекція вразила понад 5,2 мільйона людей у всьому світі і забрала життя 340 тисяч осіб. У такі складні часи багато людей звертаються до Бога у пошуках підтримки та захисту. Відвідування церков все ще не може бути рекомендованим лікарями через загрозу зараження, однак тут на допомогу приходить домашня молитва. Проте про що варто молитися у 2020 році? Коронавірус укотре довів, що головне у житті - це здоров'я. Але також варто подумати і про тих, хто покладає своє життя задля інших - про медиків. Саме лікарі стали героями сучасності, тому варто просити за них заступництва у Всевишнього.

молитва, фото Pxhere
молитва, фото Pxhere

Молитва за медиків

Господи Ісусе Христе, Ти на землі перебував й добро усім чинив. Ти зцілював хворих, щоб зміцнити нашу віру. Вчини так, щоб кожен лікар своєю дбайливістю і щирістю продовжував у хворих надію на одужання. Вчини, аби кожен лікар пам’ятав, що його праця є служінням Тобі. Обдаруй кожного лікаря здоров’ям, терпеливістю, добротою, щоб через його допомогу хворі пізнавали Твою доброту.

Господи, Ти похвалив милосердного самарянина за те, що він не обминув потерпілого. Вчини так, щоб усі медичні сестри та санітарки з турботою дбали про хворих. Нехай у кожному хворому вони зуміють побачити страждаючого Христа. Обдаруй їх Своїм Милосердям, щоб вони вкладали душу в свою працю.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Бо тоді хворі менше страждатимуть і матимуть надію на одужання. Нехай їхні слова будуть лагідними і добрими. Нехай вони зносять усі труднощі з усмішкою на обличчі. Вчини так, щоб несучи милосердя хворим, вони доступили й Твого Милосердя. Амінь.

Також релігійні люди подумали над тим, щоб знайти правильні слова для молитви у часи пандемії COVID-19. Тут людина також молиться не за себе, а за усю свою громаду.

Молитва
Молитва

Молитва від коронавірусу

Господи, Боже наш, багатий милосердям і милістю, що Своїм мудрим Провидінням керуєш нашим життям, вислухай нашу молитву, прийми покаяння за гріхи наші, припини пошесть згубну, яка спіткала нас, як Ти і раніше припиняв згубні пошесті серед людей. Милосердний Спасителю, захисти здоров’я тих, хто на Тебе уповає. Лікарю душ і тіл наших, дай одужання тим, що хворіють, і підведи їх з ложа недуги та страждань. Благослови, Господи, укріпи і захисти Своєю благодаттю усіх тих, хто з благодійністю і жертовністю піклується про хворих вдома чи в лікарнях. Визволи людей в нашому місті (селі, монастирі), в нашій країні і по всьому світу від пошесті згубної, від хвороб і страждань та навчи нас цінувати життя і здоров’я як Твої дари. Дай нам, Боже, Твій мир і наповни наші серця непохитною вірою в Твій захист, надією на Твою підтримку і любов’ю до Тебе і наших ближніх.

Твоє бо є, щоб милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас і навіки-віків. Амінь.

Молитва, фото facebook Епіфанія
Молитва, фото facebook Епіфанія

За своє ж здоров'я Богу можна помолитися наступним чином.

Молитва за зцілення

(складена за книгою псалмів)
Благослови, душе моя, Господа, і не забувай за всі добродійства Його! Всі провини твої Він прощає, всі недуги твої оздоровляє. Від могили життя твоє Він визволяє, Він милістю та милосердям тебе коронує.

Господи, вислухай молитву мою, і благання моє нехай дійде до Тебе! Помилуй мене, Господи, - я ж бо слабий, оздоров мене, Господи, бо тремтять мої кості, і душа моя сильно стривожена ... Гине тіло моє й моє серце, та Бог – скеля серця мого й моя доля навіки.

Я в ім’я Господа кличу: О Господи, визволи ж душу мою! Господь милостивий та справедливий, і наш Бог милосердний! Пильнує Господь недосвідчених, - став я недужий, та Він допоможе мені! Вернися, о душе моя, до свого відпочинку, бо Господь робить добре тобі, бо від смерті Ти визволяєш душу мою, від сльози моє око, ногу мою від спотикання. Я ходитиму перед обличчям Господнім на землях живих!

Господь очі живим відкриє, Господь випростовує зігнутих, Господь милує праведних!

Господь любить тих, що бояться Його, що надію складають на милість Його!

Благословенний. Господь навіки. Амінь!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Господи, збережи родину - потужна молитва прикличе янголів-охоронців до найрідніших.

Як повідомляв портал Знай.ua, Боже, спаси і сохрани: потужна молитва-оберіг за наших воїнів на передовій.

Також Знай.ua писав, Молитва Андрію Первозванному: про здоров'я та заміжжя.