У світі продовжує вирувати пандемія коронавірусної хвороби COVID-19, і науковці все ще непевні, коли варто очікувати кінця цієї напасті. Хоча промислові потужності були значно нарощені для виробництва засобів індивідуального захисту, у першу чергу масок і респіраторів, стрімке зростання попиту на такі вироби створило глобальний їх дефіцит. Уряди багатьох країн доклали безліч зусиль, щоб задовольнити внутрішні проблеми; довелося зайнятися цією проблемою й українським можновладцям.

У свій час галасу наробив експорт масок з України до Європи; уряду навіть довелося запровадити спеціальну заборону на таку зовнішньоекономічну діяльність. Однак тепер президент Володимир Зеленський висловився у підтримку продажу української продукції за кордон.

Про це йшла мова на черговій нараді під головуванням Президента України щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, про що повідомляє пресслужба президента.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

На нараді серед центральних питань була проблема забезпечення країни засобами індивідуального захисту; уряд відзвітувався про вжиті у цьому напрямку заходи. Але увагу громадськості привернула ідея знову дозволити продаж таких товарів за кордон.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Також порушили питання надання можливості українським виробникам масок та інших засобів захисту експортувати свою продукцію за умови, що її неможливо продати в Україні, але вона відповідає вимогам інших держав. Президент підтримав це. Вже наступного тижня Кабінет Міністрів напрацює потрібні рішення", - йде мова у повідомленні пресслужби.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Повелитель гострих відчуттів Нефьодов назвав постачання масок в Іспанію легальним.

Як повідомляв портал Знай.ua, Киянам розповіли, де позбутися "заразних" масок і рукавичок, - повний перелік адрес.

Також Знай.ua писав, Бухають і танцюють на карантині – столичні клуби закатали масштабні вечірки без масок та заборон.