З'явилася інформація, що Аргентина опинилася у стані технічного дефолту. Справа в тому, що закінчився термін виплат на суму $500 млн доларів, які повинні були покрити відсотки за трьома випусками держоблігацій. Виявилося, що це вже дев'ятий дефолт в історії Аргентини.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства економіки Аргентини.

МВФ, Уніан
МВФ, Уніан

Повідомляється, що міністерство ще 21 травня продовжило до 2 червня строк дії пропозиції про реструктуризацію зовнішнього боргу країни на суму 66 млрд доларів. Серед іншого, пропозиція включає списання близько двох третин виплат і трирічну відстрочку, в той час як кредитори готові лише на річний мораторій.

Влада південноамериканської країни продовжує переговори з кредиторами про реструктуризацію, підкреслив міністр економіки Мартін Гусман. За його словами, "всі сторони за столом хочуть вирішити" ситуацію. Гусман пояснив пропозицію тим, що в період пандемії COVID-19 республіка не може направляти на купонні виплати за держоблігаціями 20 відсотків доходів державного бюджету.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

А ось Міжнародний валютний фонд (МВФ) раніше назвав "неприйнятним" боргове навантаження Аргентини. Загальний борг країни станом на кінець 2019 року становив близько 323 млрд доларів США.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна втратить 2,9 млрд євро зарубіжних інвестицій, якщо не домовиться з інвесторами в зелену енергетику – євродепутат.

Як повідомляв Знай.uа "Антиколомойський" закон говорить про незалежність Зеленського – Золотарьов.

Знай.uа писав, "Сподіваюся, міністр Криклій нас почує. Інакше будемо збирати підписи," - слуга народу Скічко.