Читаючи склад практично будь-якого магазинного продукту, можна знайти слова: “ароматизатор, ідентичний натуральному”. Потрібно розуміти, що сам по собі ароматизатор – це речовина, яка впливає на наші рецептори, завдяки чому ми відчуваємо смак того або іншого продукту. Натуральні ароматизатори існують. Не лякайтеся страшного назви “пара-оксіфеніл-3-бутанон” – саме завдяки йому ми відчуваємо смак малини, яка, приміром, зросла у нас на дачі.

фото pixabay


При виробництві “ароматизатора, ідентичного натуральному”, у компаній стоїть завдання – відтворити формулу речовини максимально точно. При цьому неважливо, чи використовувався натуральний ароматизатор чи ні. Їх отримують методом хімічного синтезу. І якщо формулу відтворили точно, і провели якісну очистку – боятися нічого. Той же пара-оксіфеніл-3-бутанон, що з'явився в малині або в лабораторії, нічим не відрізняється.

Головна проблема полягає в тому, що деякі компанії не приділяють належної уваги очищенню. І тоді ароматизатор може нести певну загрозу здоров'ю. Однак небезпека від таких речовин швидше гіпотетична. Натуральні ароматизатори також можуть бути небезпечні. Наприклад, ароматизатор мигдалю (бензальдегід) отримують з кісточок абрикоса і персика. У них можуть бути сліди ціаніду.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Гризуть навіть бетон: популярний курорт атакують мерзенні багатоніжки, - відео не для людей зі слабкими нервами.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Фуршет" тероризують черв'яки, "живі" цукерки це тільки початок - "Перетворюється в зоомагазин".