На борту англійського військового корабля “Аметист” після Другої світової війни проживав кіт Саймон. Він був улюбленцем капітана, тому жив разом із ним у каюті, часто спав у капітанському кашкеті.

Життя “Аметиста” і кота йшло добре, поки у 1949 році на річці Янцзи корабель не зазнав обстрілу. На жаль, корабель попав у розпал китайської громадянської війни. Під час обстрілу загинуло 22 людини, включно із капітаном. З великими дірками корабель сів на мілину.

Могила кота Саймона, фото Wikimedia Commons
Могила кота Саймона, фото Wikimedia Commons

Потерпаючи від обставин і травми, корабель мусив зіштовхнутись із новими небезпеками: на корабель напали щури, які швидко і охоче винищували провіант корабля. Саймон, який перед цим втратив свого найкращого друга, отримав опіки і рани від шрапнелі сміливо приступив до винищення усіх щурів. Йому це вдалось, і він врятував екіпаж. За його сміливість його любили усі, навіть новий капітан.

Після повернення на батьківщину Саймон отримав медаль Марії Дікін (спеціальна нагорода для тварин).

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Скажений кіт пошматував родину львів'ян: як визначити, що у вашого пухнастика вселився "чужий".

Як повідомляв портал Знай.ua, Кішки можуть спілкуватися з людьми унікальним способом: про таке ви навіть не здогадувалися.

Також Знай.ua писав, Чому коти не люблять ванну і як змусити замазуру помитися, дієві поради.