Іноді на листках огірків з'являються невеликі бурі плями, однак часто жовтизна покриває всю площу. Коли листя сохне, то зсихає і зав'язь, а це означає, що ніяких огірків не варто чекати. Однак такого невтішного перебігу подій в процесі вирощування можна запобігти. Крім того, існують способи, які врятують врожай при перших ознаках пожовтіння листя.

Листя огірків жовкне з наступних причин:

1. Недостатньо світла. У цьому випадку листя починає жовтіти всередині грядки. До того ж, це абсолютно нормальне явище. Тут достатньо буде просто обрізати пожовклі листочки.

Вирощування огірків, скріншот: YouTube
Вирощування огірків, скріншот: YouTube

2. Шкідники. Найчастіше це саме павутинний кліщ, який висмоктує з рослини всі соки, і тому листя починає жовтіти і всихати. Від цього шкідника можна врятуватися народними засобами.

3. Надлишок або нестача вологи. Щоб жовте листя на огірках не з'являлося, поливати грядку потрібно два-три рази на тиждень. Якщо літо дуже спекотне, то кожен день. А дощової погоди огірки не люблять і загнивають на стеблах.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

4. Грибок. Часто причиною пожовтіння листя є грибкові захворювання. Перші ознаки — плями іржі на бадиллі, потім батоги стають млявими і навіть полив їх не рятує.

5. Пошкоджене коріння. Зазвичай це механічні пошкодження. Щоб уникнути подібних наслідків, висаджуйте розсаду у фазі двох перших справжніх листочків, бур'яни не виривайте, а підрізайте біля самого кореня.

Вирощування огірків, скріншот: YouTube
Вирощування огірків, скріншот: YouTube

Лікування жовтого листя огірків народними методами:

Молоко і мило. Літр молока розвести у 10 л води. Додати 30 крапель йоду і 20 г звичайного господарського мила. Обробляйте розчином листя кожні десять днів.

Цибулиння. Залийте 0,7 л цибулиння 10 літрами води. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і залиште настоюватися 14 годин, а тоді процідіть. Розведіть 1 л отриманого концентрату 4 л води та полийте кожен кущ.

Хліб і йод. Замочіть буханець чорного хліба 10 літрами води. Додайте баночку йоду. Залиште на ніч, а потім розведіть 1 л такого концентрату в 10 л води і поливайте огірки розчином раз у 14 днів.

Кефір. Слід застосовувати при перших ознаках жовтизни на листках огірків. Розведіть 2 л кефіру у 10 л води і обприскайте рослину розчином. Щоб процес зав'язування прискорився, до такого засобу додають 1 склянку цукру.

Домашні засоби від пожовтіння листя огірків також можна застосовувати з метою профілактики. При цьому жодних негативних наслідків не буде.

Вирощування огірків, скріншот: YouTube
Вирощування огірків, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", бабуся буде задоволена — красиві і зручні грядки на городі своїми руками. Ваші грядки перетворяться на красиві клумби, найкращі варіанти оформлення ділянки

Також Знай.uа" писав, календар городника — підживлюємо полуницю правильно для щедрого врожаю. Найкращі способи підживлення полуничних грядок навесні