Таїнство хрещення - особливий ритуал у житті кожної людини. Тому логічно, що до цього батьки готуються ретельно, обираючи найкращих людей на роль хрещених батьків. Зазвичай обирають в колі друзів, знайомих, родичів. Але є ряд правил, про які важливо пам'ятати, перед таїнством хрещення. По суті хрещені мама і тато повинні стати для малюка свого роду духовними наставниками, тому такий вибір повинен бути усвідомленим і обдуманим.
Хто не може стати хрещеним батьком
Не можна брати хрещеною матір'ю дівчину у віці до 14 років, хрещеним батьком - юнака молодше 15 років.
Ченця і черницю ні в якому разі не можна брати в хресні.
Не можна брати за хрещених людей з психічними захворюваннями.
Забороняється кликати в хресні чоловіка і жінку, які перебувають у шлюбі. А кумам церква забороняє одружуватися.
Хрещення, фото pxhere
Хрещення, фото pxhere
Хрещеними також не можуть бути рідні батьки дитини. Дехто переконаний, що в хрещені для дівчинки не можна брати незаміжню жінку, для хлопчика - неодруженого чоловіка. Але це неправда - щастя у вашого малюка вони не заберуть. Християнських коренів таке переконання не має.
Ще один забобон каже, що хрещеною мамою не може бути вагітна жінка. Але церква не забороняє і цього - якщо жінка добре себе почуває, хоче і може вистояти на ногах таїнство хрещення - то ніщо їй не повинно завадити стати хрещеною для дитини.

Хрещення Господнє 2020, narodna-pravda.ua
Хрещення Господнє 2020, narodna-pravda.ua

І головне: таїнство хрещення дитини проводиться один раз. В жодному разі перехрещувати дитину не можна, що б не сталося!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.