Тепло вперто не збирається приходити в Україну. Холодні дощі час від часу змінюються градом. Карпати іноді навіть накриває снігом і це при тому, що до літа залишилили лічені дні.

Українцям у мережі показали фотографії граду, який пройшов на вихідних в Донецькій області. Так, в Лиманському районі сильний град, який не на жарт перелякав місцевих жителів. У селі Яцковка, на березі Червоносколського водосховища - берегова лінія стала нагадувати зимові пейзажі.

Град, фото: Олександр Белименко /Facebook
Град, фото: Олександр Белименко /Facebook

Фото запорошеного градом села Яцковка опублікував Олександр Белименко в Facebook, а поділилася кадром синоптик Наталка Діденко.

Цього року в Україні так і не настала метеорологічна зима, очевидно весни також не буде, відразу плавно входимо у літо.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Дощова погода, фото: Getty Images
Дощова погода, фото: Getty Images

Нагадаємо, що українцям уже не звикати до погодних аномалій цієї весни. Так, в квітні в Карпатах випав сильний сніг, що засипав опадами всі гори. В коментарях відзначили, що Слов'янськ град минув.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на початку червня прийде спека, але вона зміниться різким спадом температура. І такі температурні гойдалки українці будуть відчувати все літо.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав прогноз погоди на травень – заморозки, літня спека і дощі зваляться на голови українців.