До Варшави 24 травня прибув перший чартерний рейс з українськими працівниками. У польській компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, яка спільно з МАУ організувала чартер заробітчан повідомили, що на борту літака перебувало 178 українців.

Читайте Знай у Google News!

"Після прильоту вони вирушили на двотижневий карантин у карантині центри. Згідно вимогу української влади, з усіма працівниками укладено довгострокові контракти на роботу в Польщі. Також вони забезпечені медичною страховкою, у тому числі на випадок захворювання COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Заробітчани, фото YouTube
Заробітчани, фото YouTube

Дозвіл на переліт українцям видали в офіційних органах влади Польщі і України. Рейс організували у зв'язку з шаленим запитом на робочу силу польських роботодавців, а також українців, які хочуть поїхати в Польщу на роботу, відзначили в компанії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На зворотному шляху з Варшави у Київ борт буде використаний МЗС України, як евакуаційний для громадян України.

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео

Варто зауважити, що у Польщі вирішили, що 14-денна обов'язкова обсервація для українських заробітчан не потрібна. Українці відразу ж можуть приступити до виконання робіт.

Відомо, що представництва Чехії в Україні знову почали приймати документи, необхідні для отримання робочої візи українськими заробітчанами.

Раніше Зеленський повідомив, що наразі багато країн надіслали замовлення на рейси для українських робітників. Серед них – Німеччина, Італія, Фінляндія, Польща.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Чехія увімкнула зелене світло українським заробітчанам - візовий процес відновлено.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у МЗС проінструктували заробітчан про дозволи на виїзд за кордон.

Також портал "Знай.ua" писав, що заробітчанам дали зелене світло на виїзд, але є одна умова.