Біньям Нетаньяху запросив Володимира Зеленського відвідати Ізраїль.

Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху провели телефонну розмову. Глава української держави привітав главу ізраїльського уряду зі вступом на посаду, повідомляє прес-служба ОПУ.

Зелнський в ході телефонної розмови привітав Нетаньяху з призначенням на посаду прем'єр-міністра і завершенням формування уряду.

"Вражений вашою політичною майстерністю - історія формування уряду єдності неймовірна", - зазначив Зеленський.

Сторони обговорили напрямки подальшої співпраці та домовилися об'єднати зусилля двох держав у боротьбі з пандемією COVID-19.

Зеленського і Нетаньяху 19.08.19, фото:president.gov.ua
Зеленського і Нетаньяху 19.08.19, фото:president.gov.ua
зустріч Зеленського і Нетаньяху

Зеленський навав Ізраїль зразком ефективної боротьби з пандемією та попросив гуманітарної допомоги для України, зазначивши, що також був би вдячним за обмін передовим досвідом у боротьбі з коронавірусів

Нетаньяху, в свою чергу, заявив, що його країна розгляне цей запит України та відзначив дружні відносини двох держав.

Зеленський також наголосив на важливості двосторонньої торгівлі, особливо в час пандемії та закликав Нетаньяху якнайскоріше завершити ратифікацію двосторонньої Угоди про вільну торгівлю, підписану ще 21 січня 2019 року.

Зеленський з Нетаньяху також обговорили перспективність участі ізраїльської сторони у будівництві міжнародного аеропорту в Черкасах і автодороги.

Наостанок Нетаньяху запросив Зеленського відвідати Ізраїль після стабілізації ситуації з пандемією.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Нагадаємо, під час візиту Нетаньяху до Києвайого дружина жбурнула на підлогу вітальний коровай.

Коли подружжя Нетаньяху зійшли з літака в Києві, їх вітали три дівчини в традиційних українських костюмах з короваєм хліба і сіллю. Глава ізраїльського уряду, вже знайомий з цим звичаєм укранського привітання, відламав шматочок хліба, вмочив у сіль і надкусив. Після цього він передав скибочку дружині, але та з посмішкою кинула її на землю, обтрусивши пальці.

И вот еще. На Сару посмотрите на 37-й секунде)

Geplaatst door Dmitri Doubov op Zondag 18 augustus 2019

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, посла Китаю в Ізраїлі знайшли мертвим у його офіційній резиденції.

Як повідомляв портал Знай.ua, військова контррозвідка Німеччини стерла Ізраїль з лиця Землі

Також Знай.ua писав, дружина Нетаньяху влаштувала "дебош" у літаку по дорозі в Київ