В країні зафіксовано понад півмільйона українців, які не мають роботи, що в свою чергу на 64% більше, аніж торік. Зокрема, це зумовлено карантином, який ввели в державі через коронавірус.

Про це повідомили в Державному центрі зайнятості.

Раніше прем'єр-міністр заявив, що уряд працює над стратегію виходу України з карантину. Він зазначив, що на початку червня уряд планує створити 500 тисяч нових робочих місць і надавати кредитну підтримку малому і середньому бізнесу.

Щоправда, цього так поки не сталося, бо, за офіційними даними, в Україні наразі є 501 тис. безробітних, що на 305 тисяч більше, ніж в минулий рік на цей самий час.

Найбільше зростання безробіття зафіксований в Києві, Хмельницькій, Запорізькій, Полтавській, Київській, Львівській, Закарпатській областях (в 2,1 - 2,3 рази).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Робітники, фото pxhere
Робітники, фото pxhere

Також повідомляється, що під час карантину було надано роботодавцями понад 112 тис. вакансій, з середніми зарплатами в 7 тис. гривень, а також влаштовано на роботу 104 тис. українців у такі сфери:

  • 68% - сільське господарство.
  • 8% - переробна промисловість.
  • 7% - сфера торгівлі.
  • 3% - будівництво.
  • 3% - державне управління.
  • 2% - сфера транспорту і кур'єрської діяльності.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Зеленського пообіцяли 500 тисяч нових робочих місць – де і за скільки зможуть працювати українці.

Як повідомляв Знай.uа Кличко нарвався на хвилю протестів за свої пости на Фейсбуці: "Пацан сказав – пацан передумав!".

Знай.uа писав, нардепи урізали собі зарплати, але схаменулися на преміях – озвучені космічні цифри.