Через карантин заробітчани не привезуть в Україну 4 млрд доларів

Доходи від заробітчан — важлива частина грошових надходжень в Україну. Однак через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 очікується значне їх скорочення — аж до 4 мільярдів американських доларів, що може суттєво позначитися на вітчизняній економіці.

Скорочення грошових переказів з-за кордону від українських заробітчан, за різними оцінками, очікується на рівні 20-30 відсотків, що становить близько 2,5-4 млрд американських доларів в абсолютних показниках. При цьому реальні цифри можуть бути ще більшими, оскільки неофіційну частину надходжень складно врахувати.

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

Українці хочуть покарати Богдана за жорстке поводження з козлом

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Колишнього голову Офісу президента Андрія Богдана хочуть притягнути до кримінальної відповідальності через жорстоке поводження з тваринами. Мова йде про побиття козла, яке сталося в столичному зоопарку. Відповідну заяву зробив на власній сторінці відомий український адвокат Олексій Шевчук.

Напередодні в мережу злили відеоролик, на якому Богдан "спілкувався" з козлом в контактній зоні київського зоопарку, де кожен охочий має можливість погодувати та погладити тварин.

Шмигаль обіцяє, а українці страждають – масове безробіття набирає обертів

В країні зафіксовано понад півмільйона українців, які не мають роботи, що в свою чергу на 64% більше, аніж торік. Зокрема, це зумовлено карантином, який ввели в державі через коронавірус. Про це повідомили в Державному центрі зайнятості.

Раніше прем'єр-міністр заявив, що уряд працює над стратегію виходу України з карантину. Він зазначив, що на початку червня уряд планує створити 500 тисяч нових робочих місць і надавати кредитну підтримку малому і середньому бізнесу.

Шмигаль, фото: Facebook
Шмигаль, фото: Facebook

Серіал від Зеленського та "Кварталу 95" крутять по КремльТБ – "Роялті-бабло пішло куди треба"

Серіал "Родичі" від студії "Квартал 95" почали показувати на російському телеканалі СТС. Режисером комедії став Андрій Яковлєв – сценарист і автор "Кварталу". Блогер Максим Гайдук у Facebook розповів про скандальних власників телеканалу, де прем'єрний показ серіалу відбувся 18 травня. За його словами, дата прем'єри серіалу збіглася з рішенням Зеленського зняти санкції з низки зарубіжних компаній.

серіал "Родичі", скріншот
серіал "Родичі", скріншот

Магнітні бурі завдадуть двох потужних ударів - коли чекати та як вберегтися

В кінці травня Землю атакують кілька магнітних бур. На нас чекає небезпечний період, коли навіть здорові люди відчують себе погано. Медики попереджають, що метеозалежним слід бути особливо обережними в ці дні.

Перший удар сонячного вітру по магнітосфері нашої планети вже відбувся 23 травня. Вони викликали невеликі зміни магнітного поля, і відчути їх могли люди, які страждають хронічними захворюваннями і сильною метеозалежністю.

магнітні бурі, ілюстративне фото з вільних джерел
магнітні бурі, ілюстративне фото з вільних джерел