Військове вітання — це вияв взаємної поваги і згуртованості військовослужбовців. Усі військовослужбовці повинні під час зустрічі по-особливому вітати один одного. Чому ж в армії віддають честь?

морські піхотинці ЗСУ \\ фото УНН
морські піхотинці ЗСУ \\ фото УНН

Шолом з забралом — коли у всіх на голові по відру, дуже важко розрізнити своїх і чужих. Тому лицарі піднімали забрало, вітаючи, щоб їх свої ж не забили.

Романтика — ті ж лицарі, щоб виявити особливу повагу до дамам, підносили руку до очей в сенсі "я засліплений вашою красою".

Притримуючи капелюха — в епоху ренесансу військові носили досить немаленькі капелюхи, які обов'язково падали б при поклоні, якщо їх не притримувати. Солдати кланялися, і притримували капелюх. З часом кланятися перестали.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Британське привітання — там, вітаючи, чоловіки знімали капелюха. З часом спростили жест і почали просто торкатися козирка.

армія, скріншот з відео
армія, скріншот з відео

Для тих, хто любить визначеність, важко зрозуміти, чому вірити, а може і всі версії помилкові.

Приміром, у США військові вітаються тільки за допомогою жестів. Американці виносять руку перед собою, ніби закриваючи очі від сонця, а долоня розвернута донизу. При цьому таке військове вітання можна використовувати, тільки якщо дві руки вільні.
В італійській армії долоню виносять над козирком попереду. У польській армії вітання виконується не всією долонею, а тільки двома пальцями – вказівним і середнім. Проте не у всіх країнах військове вітання старших за званням – це обов’язок військовослужбовця.
Наприклад, у сучасних підрозділах Армії оборони Ізраїлю віддання честі старшому за званням є обов’язковим лише під час проходження курсу молодого бійця, у решті випадків військове вітання є правом військовослужбовця. В ізраїльській армії розпрямлені і зімкнуті пальці правої руки прикладаються до чола в жесті, вкрай схожому на віддання військової честі в американській армії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, призов 2020 - кого і на скільки заберуть до армії після карантину.

Як повідомляв портал Знай.ua, Обов'язковий призов до армії скасують: у Міноборони розкрили деталі.

Також Знай.ua писав, Призов до лав ЗСУ знову перенесли, потенційним строковикам встановили нові терміни.