Для одержувачів пенсійних виплат в Україні з'явилися дуже цікаві новини. Стало відомо, що уряд може запустити процедуру створення в країні так званої "накопичувальної пенсії". Не виключено, що така послуга може почати роботу вже з січня 2021 року.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Инсайдер.uа".

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

"Накопичувальна пенсія в Україні може з'явитися з 1 січня 2021 року. Принаймні, такі терміни не виключають в Кабінеті міністрів України. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, зараз Кабмін готує законопроєкти, які дозволять запровадити накопичувальну систему до 1 січня 2021 р. Буде "певний пенсійний депозит, де частину забезпечує держава, а другу частину може докласти сама людина". Передбачається 3 варіанти використання накопичених коштів: отримати всю суму при досягненні пенсійного віку; розстрочка виплат на 5-10 років; довічне утримання.", - пишуть у Telegram-каналу "Инсайдер.uа".

Також варто нагадати нашим читачам, що в Міністерстві соціальної політики затвердили перелік посад працівників, яким передбачено додаткові, до встановлених законодавством, доплати до заробітної плати.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Законом України № 540-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції" передбачено додаткові, до встановлених законодавством, доплати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Мінсоцполітики назвали перелік посад, яким передбачено до 100 % надбавки до зарплати.

Як повідомляв Знай.uа індексація пенсій у 2020 – кому дістанеться надбавка і скільки.

Знай.uа писав, Гройсман занудьгував за колишніми урядом та зарплатами в 150 доларів.