В Україні в період карантину катастрофічно зросло безробіття, а кількість вакансій для українців через кризу скоротилася майже вдвічі. - на 55%. Зараз на одне робоче місце конкурс з 10 осіб.

Найпопулярнішими вакансіями зараз є місця в сільському господарстві. Там платять в середньому 7 тисяч гривень. Про це повідомляється в статистикою Державної служби зайнятості.

З тих пір, як у країні оголосили карантин, у базі даних державної служби зайнятості налічувалося 112 тисяч вакансій, що на 55% менше, ніж у цей же час в минулому році.

Безробітній, фото pxhere
Безробітній, фото pxhere

Середній розмір заробітної плати у вакансіях - 7 тисяч гривень. При цьому кількість претендентів на одну вакансію в Чернігівській області становило 28 осіб, а в Києві – дві людини.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За період карантину знайшли роботу 104 тисяч чоловік, це на 49% менше, ніж у цей же час в минулому році.

Де більше всього знайшли роботу українці:

68% – в сільському господарстві;
8% – у переробній промисловості;
7% – у сфері торгівлі;
3% – у будівництві;
3% – в державному управлінні;
2% – у сфері транспорту та кур'єрської діяльності.
У Службі зайнятості розповідають, що у зв'язку з розквітом віддаленої роботи, вакансії кур'єра та онлайн-викладача можуть бути дуже затребуваними.

Безробітні українці, скріншот: YouTube
Безробітні українці, скріншот: YouTube

Відомо, що в Україні зафіксовано понад півмільйона українців, які не мають роботи, що в свою чергу на 64% більше, ніж у минулому році. Зокрема, це обумовлено карантином, який ввели в державі через коронавірус.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Українські кріпаки подбають про процвітання панів Речі Посполитої" - кому Шмигаль створив робочі місця?

Також Знай. ua писав, що Атаманюк сказав, чого чекати від наступників Нефьодова і Верланова.