В різних регіонах України в залежності від епідеміологічної ситуації по коронавирусной інфекції по-різному знімали обмеження. Інфографіку виходу областей з карантину опублікувало Міністерство охорони здоров'я України.

Про це повідомив телеграм-канал Міністерства охорони здоров'я "Коронавірус_інфо".

"В неділю, 25 травня, в ряді областей України послабили карантин, введений через коронавіруса. Стали доступні спортивні заходи, відкрилися установи дошкільної освіти та метрополітен. Так, все процес торкнувся п'ять областей: Київську, Луганську, Миколаївську, Тернопільську та Хмельницьку. У них можна спортивні та релігійні заходи, робота готелів та пасажирських перевезень", - йдеться в повідомленні.

Інфографіка ослаблення карантину в різних регіонах України. Фото: t.me/COVID19_Ukraine
Інфографіка ослаблення карантину в різних регіонах України. Фото: t.me/COVID19_Ukraine

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

З понеділка, 25 травня, дитячі сади і автотранспорт відкриють тільки в Київській області. З першого червня вони відновлять роботу в Івано-Франківській та Чернігівській областях.

Зараз Україна перейшла на адаптивну модель карантину. Це означає, що регіональні комісії можуть посилювати протиепідемічні обмеження на місцях у разі виявлення спалахів захворювання; або послаблювати їх, якщо це не суперечить встановленим обмеженням на загальнонаціональному рівні, а епідемічна ситуація відповідає трьом критеріям.

Обмеження будуть знімати в регіонах, де середня кількість нових випадків коронавіруса за останні сім днів не перевищує 12 осіб на 100 тисяч населення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заробітчанам дали зелене світло на виїзд, але є одна умова.

Як повідомляв Знай. ua, українські захисні маски пустять на експорт, Зеленський вже дав команду.

Також Знай. ua писав, що названі головні перешкоди для заробітчан.