Червень і липень в Україні обіцяють бути дощовими і прохолодним. При цьому в серпні прийде справжня літня погода зі спекотними температурами.

Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань, передає "Сегодня".

Погоду синоптику допомагає визначити так званий Брюсів календар, що враховує вплив на погоду розташування планет Сонячної системи.

Згідно класифікації Брюсіва календаря, 2020 рік вважається роком Місяця. Всього в повторюваному циклі сім років, які чергуються в певній послідовності.

Місячний календар, фото:  pixabay
Місячний календар, фото: pixabay

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

"У рік Місяця перші два літніх місяці очікуються прохолодними через часті дощі, але не холодними, адже сонце стоїть високо і гріє добре. У серпні картина зміниться – він буде посушливий, спекотний, у середині місяця два тижні без дощів", - зазначив Горбань.

Отже, згідно з прогнозом фахівця, літо буде прохолодним і дощовим, крім серпня, який "відпрацює" за попередні два місяці.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на початку червня прийде спека, але вона зміниться різким спадом температури. І такі температурні гойдалки українці будуть відчувати все літо.

Як повідомляв портал Знай.иа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.иа писав, коли літо "пектиме" по повній – синоптик назвав найспекотніший місяць 2020 року.